Omröstning: Sveriges största gädda 2011

Publicerat: 5 januari, 2012 i Allmänt, Övriga funderingar, Fiskerapporter, Utrustning/beten
Etiketter:, , , ,

Nu skall det utses vem som kammar hem ett exklusivt Svartzonker-bete.

I våras anordnade jag en liten tävling där läsarna fick gissa hur stor Sveriges största gädda år 2011 skulle väga, var den skulle fångas, på vilken metod och så vidare. Detta tävlingssett kan göra det svårt att utse en vinnare. Därför blev det sagt att om det var flera personer som svarade rätt nära så skulle det hållas en omröstning om saken så läsarna får avgöra vem de tycker gett det bästa svaret. Av alla svar var det tre stycken som hade gissningar som låg extra nära den gädda som Glenn Franzén plockade som faktiskt blev störst – en 18,78 kilo och 125 centimeter lång madame som nöp en Westins Jätte vid trolling i norra Vättern. En inte helt förvånande metod, betesval eller plats när det handlar om riktigt stora gäddor. Läs mer om det grymma gäddan och se bilder på den här.

De tre förslag som placerade sig närmast var följande:

  • 18,9 kilo, trolling, Vättern. Gissning av Eitan.
  • Det blir en 18,8 kg best och sjön är Vättern. Betet är en trollad sik och fångstmannen är 188 cm lång. Gissning av Christian Johansson.
  • 18,290 kg, 124 cm. Plats Vättern norra delen. Gissning av Jesper Forsberg.

Huruvida fångstmannen är 188 centimeter eller inte är oklart. Vissa bilduppgifter från FaceBook tyder på att gissningen inte bör ligga allt för långt ifrån verkligheten.

Den 15:e januari kommer rösterna räknas och vinnaren koras. Betet som denne person kommer få hemskickat syns på följande bild, en Svartzonker Jonny L Tail i en  riktigt snygg special-gösfärg med någon slags pärlemorfolie (omöjlig att återge rättvist på bild) och pärlögon. Helt unik och jag är fruktansvärt avis på den.

Nu är ni ju redan inne på den sidan och har förmodligen redan röstat (hoppas jag). ”Bakgrundsbilden” är tagen av Jan Franzén och alla rättigheter till bilden tillhör honom.

Annonser
kommentarer
  1. […] lästa inlägg Om Team HajmatTÄVLING! Största gäddan 2012?Omröstning: Sveriges största gädda 2011Zalt har tappat mitt förtroendeFilm: Team Hajmat på nya äventyr(Förra) årets […]

  2. Pontus Sjölund skriver:

    Det visade sig att fångstmannen var 180 centimeter. Om någon vill veta.

  3. Eitan skriver:

    Vad glad jag blev när jag läste det här! Jag började läsa och kom på att jag har gissat men undrade vad… sen läser jag vidare och inser att jag har gissat i topp 3!!! Kul 🙂 tack för en rolig tävling!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s