Båtpremiär i blåsten

Publicerat: 11 april, 2011 i Övriga funderingar, Fiskerapporter, Utrustning/beten

Äntligen var det dags.

Efter en lång och seg vinter var det äntligen dags – vi skulle köra premiärturen från båt. Isen hade gått i en liten vik inte alls långt hemifrån Mille och efter att han och hans tappra kompisar slitit i nästan fem timmar kvällen innan med att hacka is ur båten, släpa den över den delen av viken där det fortfarande var is och lite andra tunga grejer – satt jag och Mille äntligen i båten med mjukt vatten under oss. Luckan i isen var inte allt för stor men det var ändå helt otroligt skönt att komma ut.

Det blåste väldigt mycket men vi hittade lä så där värmde solen på skönt. Vattnet var också ganska grumligt. Det skulle visa sig vara extremt trögt, vilket man kanske kan vänta sig när det är mellan typ 0,8 och 1,2 grader i vattnet och större delen av vattnet fortfarande är täckt av is. Vi nötte på rätt effektivt men hade inte ett pet. Efter ett antal timmar satte Mille på en stor Phantom och då kom ett extremt oväntat hugg då Mille såg tvåkilosen komma och hugga det stora betet. Krokarna ville inte fastna men ändå skönt att ha sett en fisk. Efter ännu mer nötande hade även jag ett lätt hugg på plastic McTailen men inte heller den ville fastna.

Mille mitt i ett kort underhandskast.

Detta skulle visa sig bli vårat facit efter åtta timmar i båten. Jag fick inga gäddbilder i kameran och inte heller mycket till huggmärken i betena, men en rejäl solbränna i ansiktet fick jag i alla fall! Samt lite stillad abstinens… Nu laddar vi på grovt inför King of Mälaren istället. Allt pekar på att årets premiärgädda blir en tävlingsgädda…

I dag sprang jag upp för trapporna till lägenheten i tron att det skulle ligga en liten fin lapp innanför dörren där det skulle stå att jag har ett paket att hämta ut nere på ICA. Där var det dock ingen lapp vilket innebär att jag kommer springa hem i iver även i morgon. Jag väntar nämligen på ett trevligt litet paket från Svartzonker… Återkommer när paketet är framme! Bjuder på en bild på några andra av hans verk med sjukt snygga ögon!

Svartzonker

Om gäddorna gillar de där ögonen lika mycket som jag – då är de körda…

kommentarer
  1. Dinsdale Piranha skriver:

    Hoppas du nu fått en rejäl ”jonbränna” så man får garva lite. ;o)

  2. Francesco skriver:

    forsta dag pa den vatten i 2011? Nej gadda?
    cheers!!!

  3. Jonsa å skriver:

    nice nice syns på lördag

Lämna en kommentar